Primul semestru la asistenta medicala generala

A fos tun semestru de asistenta medicala generala online. Nu am facut nici macar o ora de practica pentru ca dupa cum bine stim practica in spitale este practic interzisa. Nu e bai deoarece sunt inca 3 ani in care am timp.Nici nu prea am vrut deoarece puteam. M-am bucurat de aceasta ocazie si mi-am vazut de munca si de viata.

Cum sunt profesorii?

Ei bine, foarte intelegatori si de treaba. Fata de cei de la Facultatea de Biologie pe care mi-o amintesc cu frica si acum sunt, cum zic, „parfum”. Poate libertatea aceasta a fost cauzata si de faptul ca facem pe online dar asa din glas si din discutiile avute cu 2 dintre ei mi-au facut o impresie excelenta. Mai mult de atat, profa de engleza mi s-a parut o dulceata de profesor daca o pot numi asa. Nu am avut nici la liceu asa ceva.

Cum a fost cu prezenta?

Dat fiind faptul ca majoritatea profesorilor sunt medici si oarecum afoni la informatica iar statutul ii recomanda nu am avut probleme.

 

Cum sunt colegele?

Zic colege pentru ca este un domeniu preferat in mare parte de femei insa cu timpul acest lucru se va schimba. Ei bine nu pot zice ca sunt niste scumpe pentru ca multe dintre ele sunt trecute de prima tinerete si prin incercarile vietii. Acest lucru le-a afectat oarecum judecata si moralul. Si cand vine partea cu online le-ai daramat. Sa intelegi ca ele au coltisorul acela din medicina pe care il cunosc foarte bine si nu contest asta, dar atat. Nu exista o logica vizavi de profesori care sunt medici, fata de faptul ca fac o facultate si nu o gradinita…nu exista.

Am ales sa renunt la tot ceea ce inseamna marketing online

Echipa medicală care îşi desfăşoară activitatea în Irak

Anul trecut am ales sa renunt complet la aceasta meserie deoarece m-a secatuit de orice urma de viata.
Se plateste bine, este destul de lejera, se gasesc locuri de munca dar iti distruge viata. Ajunsesem la un moment dat prin munca asigua la un total de 2000 euro venit lunar fara sa fac prea multe fizic insa mintea imi devenise prea obosita. Acum sunt la un lejer 1500 euro. Spun aceste cifre pentru a intelege ca nu sunt foarte mari pentru unii si nici foarte mici pentru altii. E undeva acolo la un venit decent care sa imi permita o vacanta de buget, o masina de buget, o casa in plan, un dinte in gura, o tunsoare misto de par si barba etc.
Dar fie vorba intre noi, nu indeajuns de mult incat sa imi ofere placerea ca am ajuns unde mi-am dorit.
Asadar, anunt aci pe blog ca in aproximativ 4 ani, nu mai fac nici un site, nu mai fac nici un seo, nu mai fac nici o strategie ecommerce, nu mai fac nici un design, cu alte cuvinte renunt la aceasta meserie care mi-a dat probleme de vedere, dureri de spate si kilograme in plus.

Momentan sunt la o facultate de asistenta medicala generala. Este a doua facultate. Prima a fost cea de Biologie de la UNIBUC. Planul meu este altul decat acela de a deveni asistent medical dar asta ramane de vazut.

Sala de fitness din Craiova, 4MOVING Electroputere

O vreme sunt in Craiova obligat de imprejurari contrar-vointei mele.
Cum alta sala in apropiere nu era, am calculat logic ca aceasta fiind in marele mall trebuie sa fie una buna. Am vazut ca au si aplicatie, totul bine organizat. Pozele o prezentau frumos. Toate directiile orientau catre ‘aceasta este alegerea corecta’. Un singur lucru mi-a atras atentia si acesta era pretul cam mic. Dar m-am gandit ca e provincie si preturile sunt mai mici.
Asadar concluziile:
– staff-ul- nu iti dai seama care este. Nu stii care este antrenor, care este receptioner, care este client.
– aparatele nu stii daca au fost primite ca donatie sau au fost luate de la fier vechi. Ele sunt Nautilus, o companie americana insa se pare ca nu mai produc toata gama de aparate de fitness ci doar benzi de alergat si biciclete. Asadar pe langa faptul ca aparatele sunt invechite si complet ciudate unele dintre ele mai sunt si stricate.
– curatenie – este.
– clientii – ca in provincie – daca a folosit o gantera acolo unde a folosit-o o lasa. Daca a folosit niste discuri pe o haltera, acolo lasa si haltera si discurile. Gen trebuie sa te plimbi prin sala sa aduni de pe jos de ce ai nevoie. Toti se strang in zona ganterelor cu toate ca sala este imensa si evident iti cam rupi picioarele printre gantere daca nu te uiti cu atentie pe jos. Nu exista profesionalism sau nu imi inspira dorinta de a face body-building sau sala. Nu au nici macar manusi si de aici trag concluzia ca bataturile in palma nu se prind de cei caliti de tarnacop. Scuze..am fost rau:))
– vestiarul – dusurile nu functioneaza evident – corona. Este un spatiu suficient dar pute. Evident nu exista nici un spray ceva pe acolo.
– locatia – este ok pentru ca este loc de parcare insa am vazut ca in Craiova asta nu ar fi o problema deoarece gasesti un loc liber de pus masina cam peste tot, chiar si in centru sambata seara la ora 12.

Per total, dai 130 lei, 130 lei face. Nu trebuie sa ai asteptari.

Strazile din Bucuresti vizavi de cele din Sofia

Iti zic clar si fara nici un fel de regret, daca te plangi tot timpul de gropile din Bucuresti nu ai vazut Sofia, capitala Bulgariei, si nu o zic asa cum o spui tu ci vazut si testat de 3 ori cu un interval de 4 ani, respectiv 1 an. Dupa ce am vazut ce am vazut consider Bucurestiul un lux la nivel de gropi. Ca este aglomerat este vina ta ca ai ales sa ramai si sa il aglomerezi.
Eu pur si simplu am ramas socat de cat de proaste au drumurile in Sofia. Mai mult de atat, ca de parca nu era destul Waze m-a dus sa vad un fel de Ferentari al Sofiei, plin de colorati in fuste si copii in piele, case darapanate si taxiuri parcate.
Bulgaria este o tara in totalitate sparta insa dupa ce treci de Sofia si te apropi de Grecia incepe sa se schimbe totul . Se schimba drumurile, se schimba vegetatia, se schimba dealurile, se schimba saracia intr-un fel de bun trai.

Vacanta in Grecia in plin sezon de pandemie

Da, pe litoralul romanesc este o imbulzeala atat de mare incat ma sperie asa ca am luat calea Greciei si am plecat spre Paralia-Katerini – Leptokaria – Lefkada(3 locatii) pe cale terestra. La vama bulgarii nu au cerut acele declaratii, iar grecii s-au uitat doar la data la care s-a facut testul.Rezultatul a fost pe telefon. Scria ceva pe acolo ca doar cei care au codul cu prima litera 1 sau 3 refac testul la vama.
Grecia era libera, frumoasa ca intotdeauna. Drumurile bune, libere si frumoase.
Preturile? Mari.
Da testul l-am facut la Synevo cu 390 lei si promisiunea ca voi primi rezultatul in 24h. Nu a fost asa, a venit in 36h exact cand am apropiam de vama Greciei de la Kulata.

Apropo de pretul benzinei, la bulgari era in jur de 1.75 leva (4.32 lei) si la greci in jur de 1.45 euro (7 lei).

Primul semestru la asistenta medicala generala

A fos tun semestru de asistenta medicala generala online. Nu am facut nici macar o ora de practica pentru ca dupa cum bine stim...