Web design profesional

0
48

Sunt sigur ca daca tu, cel care citeste acum, esti designer web, vei avea habar cu siguranta despre ceea ce se va discuta in acest articol despre design web si nu numai.
Ideile articolelor vin doar din experiente si nu sunt preluate sau traduse din diverse surse asadar totul este real.
Atunci cand cineva doreste un design si habar nu are de descrierea lui inseamna ca habar nu are ce doreste.Exemplu: vreau si eu un design pentru un site de genu……, dar nu am nici o idee despre cum sa arate.Imi trimisese acum ceva vreme un ipochimen, un mail de genul: vreau si eu un design, de genul….dar vreau sa ma impresionezi.Sper ca nu ceri un pret destul de mare.Cred ca 100 de euro ajung pentru realizarea intregului site.
Ei bine, cum e mai usor sa impresionezi un neicamitica decat sa ii dai demo cu unul din cele mai scumpe design-uri sau unul din top pe care el nu il stie.Daca va spune ca e nasol ii zici „Salutare si sa ne auzim de bine”.Cam asa fac eu, cam asa procedez pentru a-mi da seama de ce are in cap cel ce se crede seful meu!
Clientul habar nu are de ce inseamna un design web, mai mult de atat nici macar prin gand nu ii trece ca site-ul nu trebuie sa placa lui, pentru ca nu el va intra pe el si va cumpara daca ii place ci clientii lui de aceea trebuie sa detina o privire in asamblu.
Oricum, tot la ideea designerului se ajunge dar timpul sau cine il recupereaza?

Asdar, am avut parte si eu la randul meu de ipochimeni, mari profesionisti intr-ale designului si codarii care s-au …..pe ei cand au dat de greu si motivul era: nu merge.Habar nu avea ipochimenul sa il faca dar baga motivul de fuga:)

Morala acestui articol?
Pai cand ai un client cam aiurit, trebuie sa ii dai cel mai bun design de pe net.Daca zice „nu e bun”, fugi de acest cleint.
Daca esti client si vrei un design cum iti place tie, nu te adresa unuia care face si SEO ca nu te va intelege si va incerca din rasputeri sa faca precum e bine si sigur nu iti place tie.
Sa nu cumva sa pui un progrmator sa iti faca un design ca iese un fel de excel colorat!
Daca esti designer si predai un proiect unui increzut profesionist, asigura-te ca are si experienta nu doar habar de ce se discuta si despre ce trebuie facut!