Unde ai fost mamaie pe vremea aceasta?

0
91

Vineri la intrarea in bloc o batranica aranjata intra odata cu mine. O salut si intreb respectuos de unde venea la ora aceea si daca nu ii este frica de amenda. Raspunsul ei a fost uimitor: imi e frica mai mult de oameni ca dumneata. Nu avem cum sa stam in casa ca ne urcam pe pereti. Trebuie sa ne miscam. Trebuie sa iesim la lumina afara. Oricum am fost aici in spatele blocului.

Este adevarat si nu. Romania are mare parte din economie blocata si batraneii ce fac? Fug de garda prin spatele blocurilor?
Mai mult de atat, Ordonanta Militara 4 care se anunta ca va fi extrem de dura este un cantecel de gradinita care permite mai multa libertate batraneilor.

Gandeste-te: un batran, evident pe propria raspundere, iese afara. Ia virusul. Este dus la spital si ocupa locul cuiva care de nevoie a trebuit sa iasa afara. Vezi cate cazuri de infectare cu corona sunt in randul cadrelor medicale. Asadar, daca ai un batran sau mai multi ajuta-i sa inteleaga ca statul in casa nu este doar pentru ei.

Art.1 – (1) Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în situațiile prevăzute la alin. (1) se prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil, care trebuie să
cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.
(3) Circulația persoanelor prevăzute la alin.(1), în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, dacă aceasta se face pentru a asigura
nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei. Declarația pentru acest interval orar nu este necesară atunci când deplasarea se face în acest scop.
(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.