Sisteme CISS: Solutia de imprimare continua si neintrerupta

In contrast cu cartusele de cerneala conventionale, un nou tip de sistem de cerneala a fost introdus in anul 1999. Aceste sisteme revolutionare de cerneala au ajuns sa fie cunoscute sub numele de Sisteme Continue de Cerneala denumite si CISS (continuous ink supply system). Acest sistem asigura ca livreaza resurse mari si continue de cerneala in imprimante mici cu jet de cerneala. In ziua de astazi, multe afaceri au sisteme continue de cerneala incorporate in sistemul de imprimare pentru a spori viteza si volumul procesului de printare. CISS dupa cum este abreviat numele sistemului este o solutie de alimentare in masa si a fost conceput pentru a face imprimarea mai eficienta.

Sistemele continue de cerneala utilizeaza recipiente de cerneala care sunt construite in asa fel incat sa aiba loc langa o imprimanta. Aceste recipiente au o capacitate de 100 de ori mai mare decat cartusele unei imprimante. Acestea pot fi umplute unul cate unul, spre deosebire cartuse la care acest procedeu nu este posibil. Cel mai bun lucru la SCC este cantitatea de cerneala pe care o poate ingloba, astfel ca nu este nevoie sa schimbati sau reumpleti cu cerneala foarte des. Chiar daca la un centru de reincarcari cartuse.

puteti reumple cartusele de cerneala puteti reumple cartusele pe niste costuri destul de mici, uneori, din cauza volumului mare printare acestea se termina foarte repede si trebuie sa faceti drumuri des la magazinul de cartuse pentru imprimanta.

 

. Cu sistemele CISS, nu numai ca nu trebuie sa faceti acele drumuri la un centru de incarcari cartuse, dar si puteti printa cu ele vomule mult mai mari de documente sau poze fara ca ele sa se intrerupa.

 

Sistemele CISS sunt folosite indeosebi la imprimantele care au separate cartusele (rezervele) de cerneala de capul de printare (printhead) al imprimantei, fiind deseori separate pe culor distincte: negru, rosu, galben si albastru

Imprimantele mai scumpe, destinate afacerilor, utilizeaza cartuse de cerneala mai mari. Insa aceste cartuse mai mari nu au acel capul de imprimare separat de imprimanta si rezultatele in sine nu sunt din cele mai bune, pentru ca atunci cand se termina trebuiesc inlocuite sau reumplute prin proceduri speficite atelierelor ce remanufactureaza consumabilele de imprimante prin desfacere, curatare, desfundare apoi reumplere cu cerneala. In concluzie, separarea cartusului de cerneala de capul de printare al imprimantei devine o necesitate. Aceasta separatie permite reumplerea cartusului chiar in timp ce imprimanta isi face treaba si printeaza documentele. Aceasta miscare este una imposibil de realizat utilizand cartuse de baza pentru imprimanta.

Ca si principiu de baza al functionarii sistemelor CISS, trebuie sa pastrati toate cartusele vechi ale imprimantei si sa instalati sistemele CISS direct pe ele, astfel incat ele sa fie alimentate cu cerneala din sticlutele cu cerneala aferente fiecarei culori in parte. In acest mod nu va trebui sa mai deschideti imprimanta si sa scoateti cartusele sau capul de imprimare, ci doar sa reumpleti acele sticlute cu cerneala atunci cand ele sunt pe terminate.

Majoritatea Sistemelor Continue de Cerneala au fost construite in asa fel incat sa se potriveasca cu imprimante Canon, Epson, Hewlett Packard sau alte modele mai comune. Aceasta este solutia ideala nu doar pentru a economisi bani, dar si pentru a reduce producerea deseurilor tehnologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.