Secretele restaurantelor îți pot pune sănătatea în pericol

0
32

Atunci când te gândești să iei cina în oraș, ultimul aspect de care trebuie să ții cont, este siguranța alimentelor din farfurie, din punct de vedere al sănătății. Dar dupa ce vei citi acest articol, e posibil ca acest aspect să devină primul la care te vei gândi. Învață cum să te asiguri dacă servirea mâncării este la fel de sigură, pe cât e de delicioasă.

Primul secret este că după ora opt seara, e mult mai probabil ca mâncarea să nu mai fie proaspătă și astfel, ești expusă riscului. Deși sună pompos să servești cina într-un restaurant, cu cât te apropii mai mult de ora închiderii, cu atât mâncarea nu va mai fi în regulă, deoarce ingredientele sau alimentele au fost preparate cu ore înainte, dând ocazia bacteriilor să se înmulțească.

Cel de-al doilea secret se referă la unele meniuri ce au un aspect mai neîngrijit decât toaletele. Un test recent a descoperit că șapte din șapte meniuri simple din restaurantele new yorkeze erau acoperite de bacterii, incluzând bacteria fecală numită E.coli. O soluție ar fi să începi a-ți mânca meniul, prin gustarea alimentelor de la bază, cum s-ar zice, nu din mijloc, așa cum procedeaza marea majoritate….astfel ești cu mult mai puțin expus bacteriilor.

Cu cât muzia e dată mai tare, cu atât te vei simți mai energică – ceea ce înseamnă că vei mânca și vei pleca mai repede, rezultând într-un final, un profit mai mare restaurantului. Problema este că din cauză că mănânci așa repede, nu ai timp să realizezi cât ești de plină. Deseori, acest lucru duce la indigestie sau pur și simplu, la apariția kilogramelor în plus. E recomandat să nu îți dai comandă de tot meniul de la bun început, oricât de foame ți-ar fi. Comandă fiecare fel separat. Astfel, vei mânca mai încet și mai puțin.

Ultimul secret este să ții minte să-ți împachetezi singură alimentele rămase, în cazul în care vrei să le iei cu tine acasă. Când te gândești să oferi ce-a mai rămas din felul respectiv barmanului, ca să îți împacheteze, ține minte , că nu există bucătărie special amenjată pentru împachetarea alimentelor în cutii, ca tu să le poți lua acasă. Farfuria în care ai mâncat este lăsată în bucătărie alături de celelalte vase murdare și gunoaie. Chifteaua ta poate cădea pe jos și să fie ridicată și pusă înapoi în cutie. Nu cred că ți-ar plăcea acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.