Protectia termica oferita de zidaria BCA

In alegerea unor materiale de constructii potrivite proiectelor noastre, incercam sa tinem cont de avantajele pe care acestea le ofera – astfel, punem in liste sau balante beneficii precum: eficienta termica, rezistenta la foc, durabilitatea si performanta structurala. O greutate deosebita, in aceste decizii, acordam primului punct din lista de mai sus; despre acesta vom vorbi azi, referindu-ne la materialul de zidarie ce se remarca aici datorita calitatilor sale extraordinare: BCA-ul. Gaseste la Pro BCA info utile referitoare la folosirea acestui material de zidarie – in special eficienta termica!

Multi dintre noi stim ca protectia termica a cladirilor noastre influenteaza in mod direct consumul de energie folosita pentru incalzire si pentru racire. Cu cat aceasta eficienta energetica a spatiilor folosite de catre noi e mai scazuta, cu atat  consumul si costurile vor fi mai mari iar incaperile respective vor oferi un grad mai mic de confort. Cerintele protectiei termice pentru elementele externe de constructie  ale cladirilor sunt, in mod general, impartite in doua mari grupuri: vara si iarna. Vara se intentioneaza minimizarea incalzirii cauzate de temperaturile ridicate de afara si razele directe ale soarelui, pentru  a permite cladirii sa fie controlata economic, pastrandu-se un confort termic cat mai ridicat. Iarna se doreste o cat mai buna pastrare a caldurii din interior, doar cu ajutorul peretilor.

 

Aceste procese tin cont in mare masura  de capacitatea elementelor exterioare ale cladirii de a pastra si disipa caldura. Aceasta proprietate e determinata de masa si conductivitatea termica a materialelor de zidarie. Folosind BCA, acest material de constructie  ce combina in mod optim proprietati ce asigura o eficienta energetica termica excelenta a cladirii, nu mai sunt necesare procese suplimentare de izolare termica!

BCA-ul scade semnificativ, prin constructia sa (structura sa celulara si continutul ridicat de aer din structura acestuia), schimburile necontrolate de aer, permitand ca aerul de ventilare sa fie controlat. Se obtine astfel un mediu interior confortabil, economic si sanatos.

 

In concluzie, folosirea de placari si blocuri BCA, atat pentru locuinte personale, blocuri de apartamente, cladiri  comerciale sau industriale, respecta cerintele de izolare in spatiul UE, facilitandu-se in mod semnificativ obtinerea unor incaperi cu temperatura constanta, reducandu-se in acest mod costurile pentru incalzire sau racire.  Materiale si fotografii din cadrul unor proiecte bazate pe utilizarea de BCA, in Romania, poti accesa aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.