Produse afumate: despre preparare si caracteristici

Produsele afumate dau savoare oricarui preparat. Gustul costitei afumate, a picioarelor de porc, coastelor, ciolanelor si a oaselor garf este atat de gustos ca ai vrea sa nu te mai opresti din mancat. Savoarea este data indeosebi de procesul de afumare, proces prin care preparatele dobandesc un miros deosebit, o culoare aramie si o aroma desavarsita. Gasesti produse afumate, bogat aromate, la Selgros, la raionul de carmangerie. Vei gasi acolo diverse sortimente de carnati afumati, sunca, costite, ciolane si multe alte produse din toate colturile tarii.

Afla mai multe despre procesul de afumare in randurile care urmeaza. Stiai ca sunt mai multe procedee prin care se obtin produsele afumate sau ca este o tehnica strabuna de conservare a carnii?

 

 

Dupa cum am mentionat mai sus, afumarea carnii este un obicei de demult, o modalitate de conservare a alimentelor, de imbunatatire a mirosului, gustului si culorii preparatelor. Pana in prezent sau dezvoltat mai multe tehnici de afumare, printre care:

Afumare rece – carnea se afuma intr-un loc diferit de locul unde se face focul. De obicei, fumul se transfera printr-o teava prin pamant. Temperaturile, intr-o astfel de afumatoare nu depasesc 20-23 de grade C.

Afumare calda, forma cea mai populara de conservare a carnurilor in partea de Nord a Romaniei. Produsele sunt agatate deasupra sursei de fum, la temperaturi intre 30-35 grade C. O asemenea afumatoare trebuie bine ventilata, iar producatorul de produse afumate trebuie sa verifice mereu focul, ca sa nu provoace incendii.

Afumare fierbinte – carnea se afuma la temperaturi intre 60-95 grade C, deci practic se gateste lent.

Prin afumare, carnea sau preparatele din carne isi imbogatesc aroma, iar culoarea lor se transforma intr-un rosu-caramiziu. In plus, prin afumare produsele din carne se conserva si isi pastreaza savoarea timp indelungat.

 

Despre consumul de produse afumate

 

Spata de porc afumata se foloseste in special pentru fripturi. Iar daca se afuma mai tare, vei scoate din ea un bacon gustos. Fleica (carnea impanata cu grasime) este ideala pentru ciorba cu afumatura si mancarea cu varza. Fleica fara grasime si sorici este ideala pentru gratar iar carnatii afumati merg bine cu garnituri de cartofi (in special cei pastrati in untura de porc).

Sunt multe preparate ce au un gust deosebit tocmai datorita produselor afumate. Incearca si tu astfel de preparate si adauga savoare meselor in familie.

 

Magazinul Selgros Targu Mures

Comuna Ernei nr. 591

Ernei – Mures

Tel. 0265 205 000

Fax 0265 205 199

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.