(P) Curatare praf laptop

curatare praf laptop

Daca aveti un laptop trebuie sa stiti ca acesta necesita curatare de praf la un anumit interval de timp. De obicei, poate fi vorba de maxim 1 an sau doi, in functie si de conditiile in care il utilizati. Praful care se aduna pe ventilatoare si in gaurile de aerisire pot incetini performantele laptopului si, in final pot duce chiar la probleme mai serioase. De aceea, este extrem de important sa se efectueze o buna curatare de praf a laptopului.

Unii oameni considera ca pot face aceasta operatiune ei insisi folosind un aspirator pe care il plaseaza langa ventilator. Dar nu este atat de simplu. Indicat este sa apelati la un profesionist care poate curata laptopul de praf in mod corespunzator, fara riscul de a deteriora alte componente. In plus, veti avea siguranta ca aceasta curatenie de praf a laptopului s-a facut bine, astfel incat nu trebuie sa va faceti probleme ca in urmatoarea perioada veti mai avea probleme cu ventilatia sau cu alte posibile erori ce decurg de aici.

Poate credeti ca dumneavoastra nu aveti nevoie de curatare praf laptop pentru ca va intretineti bine laptopul, il depozitati in spatii curate si il tineti in geanta cand nu-l folositi. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca exista praf in atmosfera, care se va depune oricum (chiar intr-o cantitate mai mica) in zona de aerisire. De aceea, este indicat sa mergeti la un specialist care poate face o curatare de praf a laptopului.

Daca simtiti ca aerul din zona ventilatoarelor este foarte fierbinte sau ca partea frontala a laptopului (inclusiv tastatura) sunt foarte incalzile, cel mai probabil problema provine de la acumularea prafului. La fel, daca uneori va treziti ca laptopul se inchide singur sau ca se blocheaza in aplicatii simple sau auziti un zgomot mai pregnanant, este nevoie sa va adresati unui centru de reparatii laptopuri pentru o verificare si o curatare profesionala de praf a laptopului.

Informativ, o curatare de praf a laptopului chiar la un centru specializat poate ajunge in jur de 80 lei. Se vor curata in mod corespunzator atat ventilatorul cat si radiatorul. Operatiunea implica dezmembrarea totala a laptopului, curatarea tuturor componentelor din interior (inclusiv placa de baza), schimbarea pastei termoconductoare de la procesor, precum si curatarea tastaturii si a carcasei. Laptopul dumneavoastra merita o asemenea investitie.

Retineti ca praful acumulat in gaurile de aerisire poate duce la supraincalzire, lucru care impiedica laptopul sa-si mentina o temperatura constanta de functionare. Mai departe, piese importante de pe motherboard se pot arde, iar o astfel de reparatie va poate costa mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.