(P) Cartuse compatibile si remanufacturate

Probabil va intrebati care e diferenta intre ele si care sunt mai bune pentru o printare sigura si de durata.

Raspusul e simplu: ambele variante sunt bune, cu toate ca difera un pic ca si origine, la baza ele fiind un produs alternativ la cartusele OEM (sau originale) care au niste preturi mari si de cele mai multe ori nejustificate.

Cartusele compatibile sunt cartuse noi produse de o terta companie, marea lor majoritate fiind facute in zona Asiei, dar exista si cartuse produse in Europa. Cartusele sunt construite din componente noi care sunt compatibile cu imprimanta dumneavoastra dar nu sunt produse de aceeasi firma ca si imprimanta. Avantajul de a cumpara cartus de toner compatibil este ca acestea sunt facute din materiale noi si nu din parti de cartuse reciclate. In plus, se gasesc la preturi relativ mai mici decat cartusele certificate OEM. In functie de cerintele pe care le aveti si calitatea pe care doriti sa o obtineti, cartusele compatibile sunt cea mai buna optiune pe care o puteti alege pentru imprimanta dumneavoastra.

In multe din cazuri, cartusele compatibile sunt imbunatitite, contin mai mult toner sau cerneala fata de cele originale si sunt de obicei reincarcabile. Atunci cand ele se termina se pot reincarca foarte usor la orice centru de reincarcari cartuse imprimanta si de cele mai multe ori merg refolosite chiar de 3-4 ori pana cand apar semnele fizice de uzura cum ar fi: uzarea cilindrului optic, rolei magnetice, lamelelor de curatire, sau uzarea capului de printare (printhead) in cazul cartuselor pe cerneala.

O alta optiune fezabila, cunoscuta sub numele de cartuse remanufacturate sau reciclate, sunt cea mai buna optiune alternativa la cartusele originale OEM. Dupa cum sugereaza si numele, acestea sunt cartuse reciclate de o companie care preia cartuse utilizate originale OEM, unde sunt dezansamblate, curatate, au piesele uzate inlocuite, si reincarcate cu aceeasi capacitate de toner sau cerneala ca si un cartus OEM. Aceste cartuse sunt minunate pentru mediul inconjurator deoarece utilizeaza parti reciclate si sunt foarte eficiente din punctul de vedere al costurilor pentru utilizatorii care imprima la scara larga, adica foarte multe documente zilnic.

Din pacate, Romania nefiind o mare consumatoare de astfel de consumabile cum ar fi tarile din vest sau din America, nu exista foarte multe companii care au ca si activitate reciclarea cartuselor goale, motiv pentru care este mai simplu sa apelati la un centru de incarcari cartuse atunci cand vi se termina cartusul, decat sa cautati o firma care urmeaza sa preia consumabilul gol si sa-l recicleze

Prin urmare, este cel mai bine sa achizitionati cartuse compatibile sau reciclate de la o sursa de incredere care are recenzii bune si un renume pozitiv pe piata imprimantelor. Produsele reciclate de la o companie serioasa este sigur ca sunt verificate si reparate temeinic, acestea fiind examinate si inlaturandu-se toate partile stricate din cartusele de cerneala pentru a se asigura calitatea si siguranta. In plus, producatorii verifica aceste cartuse inainte de a le pune in vanzare pentru a se asigura ca produsele lor sunt in conditii optime de functionare si ofera rezultate la fel de calitative precum cartusele noi, originale. Asadar, puteti opta pentru oricare dintre cele doua tipuri de cartuse: reconditionate sau compatibile, deoarece veti obtine o calitate la fel de buna a imprimarii cum este in cazul cartuselor de imprimanta noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.