O drumetie de vara…

Era prin anul 1985. O caldura afara de se topeau si pietrele. Valuri, valuri de caldura se plimbau prin fata ochilor mei.
Cu gandul la treburile ce le aveam de facut in ziua aceea, am iesit descult in batatura ca sa iau o cana de apa pentru a-mi astampara setea.
Nu calc bine de doua ori ca sar ca ars cu ochii dupa o pata de umbra.
Izbutesc, asa in doua miscari sa vad oleaca de umbra la temelia batranei case.
Daa… aveam casa de la ai batrani. Mi-o lasasera drept cadou de nunta. Se tinea bine saraca.

Ferec de doua ori chelia pe sub palaria plina de praf si cand imi amintesc ca Zoro al meu rabda de sete in grajd pe caldura asta, ma cutremur. Pun piciorul in cizma si la drum.

Iaca, ajuns la grajd il prind pe Zoro cu limba intr-o parte gafaind mai ceva ca purceaua la vier.
I-am dat jupanului meu cal o caldare de apa rece si limpede ca lacrima, i-am facut pe repede inainte o tesalare, i-am pus saua si la drum.

Tin minte si acum, aveam o ie facuta de saraca mama, alba cu mici cusaturi impletite de jur imprejurul gatului in doua culori, rosu si verde. Pieptul imi sedea la loc de cinste inainte, falnic dezgolit.
Jupanul meu cal, Zoro, ca asa il numisem, alerga la galop sarind prin brazdele lasate de vecinul Stamate care tocmai ce arase miristia.

Eeee….ajung eu nepoate la o padure unde umbra parca era ca la ea acasa. Ma dau jos de pe cal si nu apuc bine sa-mi dreg setea mea si a calului ca vad cum apare pe poteca o mandra si frumoasa fatuca. Zambetul dadea sa iasa si imi cautam curajul sa intru in vorba cu cumatra.
Zic io: Buna ziua mandra! Unde mergi tu, asa grabita, prin pustiul asta de padure? Nu te ia cu teama ca nu cumva un viezure sa sara de prin tufisuri?
Eeeei, mai nepoate si cand se uita comoara aia de fata la mine, niste ochi albastrii precum cerul mi se aratara. Parca ma uitam la ingeri, zic.

Te-am facut curios? Mai treci pe aici pentru a afla mai multe espre aventurile mele alaturi de viteazul meu cal Zoro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.