Incarcare prin usb versus incarcare la priza

Foarte multe dispozitive electronice (tablete, telefoane mobile) din zilele noastre isi obtin energia electrica prin intermediul unei conexiuni USB. Aceste porturi de conectivitate pot sa fie amplasate atat la calculatoarele personale cat si in laptopuri; insa ele nu sunt singurele surse de curent electric. Si prizele standard, prin cablurile si incarcatoarele producatorilor, ofera aceleasi rezultate. Ambele metode reusesc pana la urma sa incarce dispozitivul detinut; fiecare metoda insa are avantajele si dezavantajele sale. Vezi la Powerconnect cabluri de date si incarcatoare de telefoane mobile si tablete, la cele mai bune preturi.

 

Ca si surse de energie

Un port obisnuit USB poate sa furnizeze un maxim de 500 miliamperi de curent electric, in orice moment. Prizele standard, pe de cealalta parte, pot sa ofere mult mai mult curent: un circuit tipic electric, de locuinta, poate sa furnizeze intre 15 si 20 de amperi. Desi majoritatea incarcatoarelor de telefoane mobile si tableta sunt limitate la 2 amperi (maxim). Astfel, incarcarea unui asemenea device, la priza, poate sa ia mult mai putin timp decat ar lua daca s-ar realiza prin intermediul unui cablu de date conectat la portul USB.

 

Ca si confort

Folosirea portului USB (si deci a unui cablu de date pentru telefon mobil sau tableta) inseamna ca va trebui sa porti  cu un incarcator  mai putin atunci cand esti departe de casa. Mai mult de atat, acest mod de alimentare  e folositor cand accesul  la prize iti este limitat; altfel spus, imagineaza-ti scenariul: in loc de a gasi  o priza pentru telefon sau tableta si una pentru laptop, poti sa conectezi doar laptopul, apoi sa conectezi dispozitivul mobil la portul USB. Astfel, poti pune in balanta confortul de a incarca chiar langa tine telefonul, cu viteza mai redusa de incarcare.

 

Ca si standardizare

USB-ul reprezinta un standard universal, global. Un port de acest tip, din Europa, ofera aceeasi cantitate de energie precum o face un calculator cu un port USB din Asia sau Statele Unite ale Americii. Altfel spus, dispozitivul tau va putea sa se incarce de la orice port USB.  Energia electrica din prize insa nu e standardizata – calatorind in UE, Marea Britanie sau America de Nord vei avea nevoie de transformatoare sau adaptoare.

 

Asadar, achizitia unui cablu de date pentru telefon mobil nu pare o investitie inutila – chiar din contra, e ceva ce merita atentia si o parte semnificativa a bugetului nostru. Gaseste la www.powerconnect.ro accesoriile potrivite acestor dispozitive IT&C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.