Importanta numelui unui domeniu

1
56

Aleg sa nu dezbat aceasta tema daca ii putem spune asa tinand cont de ceea ce spune majoritatea ci voi prezenta din propria experienta in ceea ce priveste promovarea unui site tinand cont de numele domeniului sau.
Sa luam la intamplare o nisa, agricultura si sa-i dam la intamplare un domeniu pe tld .ro, agriculturain.ro. Numele sau poate fi usor explicat prin „agricultura in romania” dar este el oare usor de pronuntat de o persoana ce nu are un interes de a-i da numele sau de a-l retine in mod corect?
Ei bine, in acest caz, voi spune un categoric „nu”. Este foarte greu de promovat un site ce are un domeniu extrem de lung, extrem de greu de retinut, extrem de greu de citit, extrem de greu de inteles sau extrem de greu de rostit.Putem scoate „extrem” dar tot nu recomandam.
Dar ce importanta are numele domeniului daca eu sunt asa de tare incat Google ma vede si ma ridica in slavi?
De ce sa nu zic ca este un domeniu bun si nu conteaza ca nici eu nu il pot pronunta intrun mod usor de inteles?
Ei bine, Google este un motor de cautare ceea ce inseamna ca site-ul meu va fi gasit doar cu ajutorul sau in cazul in care are un nume greu.Dar de ce nu tin cont ca un user va spune celor cinci prieteni ai sai de dimineata la job de acest site si acei cinci prieten ai sai vor spune fiecare la berea de dupa job, altor cinci prieteni de-ai lor iar acestia vor merge acasa si vor spune fiecare nevestelor, fratilor, copiilor, si tot asa raspandindu-se vorba si site-ul strangand vizitatori interesati?
Te-ai intrebat?
Ei bine aici e marea greutate atunci cand cineva vrea SEO si clienti pentru un site care l-a facut acum 2 ani si s-a gandit sa il promoveze dupa ce a vazut cum concurenta este sus iar el tot in noroi a ramas!
Acum ce fac unii?
Eu unul prefer sa cumpar un alt domeniu pentru respectivul, sa ii realizez un site asa cum trebuie, sa fie optimizat ca la cartea experientei nescrise si apoi sa-i aduc clienti prin site-ul secundar.Asa am scapat de o discutie aprinsa cu cineva care nici in ruptul capului nu va intelege ce vreau eu sa zic.
Acesta este doar un mod de a rezolva problema, insa mai sunt multe.
Acesta este un articol care te va face sa te gandesti de doua ori daca vei vrea sa iti cumperi un domeniu ce are nevoie de televiziune ca sa fie promovat sau numele lui va fi pe buzele tuturor doar prin intermediul online-ului!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.