Designer UI/UX vs. Web designer

0
75

Se pare ca majoritatea oamenilor din online ce ridica pretentii confunda la modul serios termenii enumerati in titlu. Intr-o mai veche discutie am avut intentia de a ma contrazice pe ideea ca un webdesigner realizeaza efectiv partea vizuala a unui site acest lucru insemnand ca va transforma fisierul .psd in .html, pe scurt.

Ei bine, eu raman la concluzia ca nu este asa. De ce spun asta: exista designeri DTP si designeri web. Diferenta intre ei este data: de culoare(CMYK si RGB), de programul folosit(Phoptoshop si Indesign), de tehnica folosita(nu-mi spune ca un web designer lasa bleed ca ma nenorocesc de ras).
Un web designer se opreste la Save as PSD. Sa-mi spui ca este si coder inseamna sa-mi spui ca cel ce face design DTP repara si imprimanta industriala. Complet fals.

Sa discutam putin despre design UI/UX. L-ati intalnit, dar poate nu v-a interesat sa stiti despre ce este vorba.
UX: User Experience
UI: User Interface
Nu vor functiona separat. Consider ca acesta este nivelul maxim in design. Acest nivel se atinge atunci cand ai acumulat destul de multe cunostinte de marketing.
La acest punct nu mai esti doar un web designer ci esti un artist.
E scump dar este eficient. Pentru o campanie Facebook Ads ai nevoie de design UI/UX, pentru etichete produs ai nevoie de design UI/UX.
Un web designer va realzia un material in conformitate cu cerintele omului de marketing.
Recomand un profesionist in design UI/UX pentru firmele ce nu isi permit sa angajeze si un specialist marketing cu experienta.
Eu le-am facut pe toate: am fost designer, am fost mai apoi administrator magazin online, astfel am invatat care sunt nevoile clientilor, ce ii motiveaza sa cumpere, am fost specialist marketing, astfel am aflat cum se face un web design cu tendinte UI/UX, am fost director de marketing, astfel am invatat ce inseamna sa fi doar web designer.
Nu ai nevoie de o scoala, ai nevoie de talent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.