Derbedeul lu’ Tica Sondoru

0
180

Ma duceam la primarie ca aveam o vorba cu primaru’.
Nu stiu daca v-am povestit despre primarul comunei. E o putoare de om, toata ziua sade la carciuma cu preotul de la biserica din vale. Altceva decat politica prin dungile rachiului nu fac.
Are doua fete, frumoase foc, mandria satului. Umbla flacaii dupa ele mai ceva ca ursul dupa miere. Da nu le lasa nici de-al nichipercea cu vreunul din ei. Sunt comorile lui. Macar de ele are grija tolomacul.
Nevasta-sa, femeie simpla cu doua clase, abia daca stie sa se iscaleasca. Nu-mi da prin gand de unde are asa fete, dar sa revenim…

Intre casa mea si primarie, sa zic ca e ceva de mers, cam o juma de ora la pas. Nu puteam sa merg eu pe jos asa ca mi-am luat pe cumatrul cal Zoro.

Treceam pe langa casa lu’ Ghimpe. Are asta doi meri cu ramuri lasate peste gard ce fac nsite mere de iti lasa gura apa daca nu iei unul.
M-am oprit sa rupt doua mere, unul pentru mine si unul pentru Zoro. Eram agatat de o craca cand aud din curte de la Ghimpe cum zbiera nebuna lu’ Sondoru ca si-a pierdut copilul.
Ca l-a cautat toata ziua, s-a duc la vecini, s-a dus la locul de joaca pe unde isi mai pierdea amaratul dupa-amiezile, s-a dus la put ca s-a gandit ca ar fi scapat acolo…si nimic.
Nu stia unde e. Era plecat de ieri. Inebunise asta de inima rea.
Cu o mana flutura prin aer gesticuland nenorocirea si cu alta isi tinea sortul agatat de brau sa isi ami stearga lacrimile.
Asa…ma vede Ghimpe agatat de mar si zice: ce faci ma acolo, vin incoa, nu auzi ca e nenorocire mare? S-a pierdut derbedeul lu’ Sondoru’ !
La care eu, cu juma de mar in gura si palaria intr-o parte: apoi ce sa-i fac eu? S-a pierdut, vine el acasa. Mi-a mai scapat si mie purceaua intr-o sara da spre dimineata a venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.