Cumparaturile online ating un nou nivel

Magazinele online s-au dezvoltat extraordinar de mult in ultima vreme, sporindu-si atat vanzarile, cat si numarul si calitatea serviciilor. Daca la inceput, in Romania erau cateva magazine online care faceau legea, astazi, numarul acestora se ridica la cateva mii iar numarul domeniilor pe care le acopera este foarte mare.
Este evident faptul ca si numarul cumparatorilor din mediul online a crescut simtitor, creandu-se o adevarata piata care an de an reuseste sa acapareze din ce in ce mai multi bani si din ce in ce mai multa atentie.
Iata 4 lucruri care demonstreaza ca piata magazinelor online din Romania a atins o maturitate si ca aceasta se indreapta pe drumul cel bun:
•Promotiile de Black Friday au atins vanzari record, dubland practic vanzarile de anul trecut. Acest lucru demonstreaza doar ca oamenii au inceput sa aiba din ce in ce mai multa incredere in mediul online si ca incep sa cumpere mai mult decat din mediul offline;
•Magazinele au devenit din ce in ce mai performante. Daca deunazi acestea erau construite pe platforme simple, iar cumparatorul nu avea foarte multe optiuni, astazi acesta poate opta pentru newsfeed personalizat, in functie de produsele de care este interesat sau pentru o creare a listei de dorinte, direct pe site-ul magazinului online care ii atrage atentia;
•Serviciile magazinelor online au crescut in calitate. Odata cu aparitia concurentei, fiecare a incercat sa ofere ceva mai bun decat magazinul cu aceleasi produse. In felul acesta au aparut livrarile in 24 de ore, returnarea produselor in cazul in care cumparatorul nu este multumit de ele, fara sa conteze motivul, sau diversele oferte care fac deliciul fiecarui cumparator;
•Au aparut din ce in ce mai multe comparatoare de preturi, precum peliti.ro. Acestea usureaza foarte mult munca de cautare dusa de cumparatori, adunand intr-un singur loc zeci de mii de produse, pe care le cauta in mai multe magazine. Aceste comparatoare aduc cu adevarat numeroase beneficii, atat cumparatorilor cat si magazinelor online. Daca pentru magazinele online ofera promovare de calitate in mod gratuit, pentru clienti sunt o adevarata mina de aura, deoarece gasesc cu usurinta cea mai ieftina varianta a unui produs, au filtre prin care acesta isi poate cauta produsul preferat in functie de caracteristici sau pret si au un istoric al fiecarui pret, in asa fel incat clientul nu se poate pacali datorita promotiilor mincinoase.
Asadar, mediul online a devenit un mediu propice pentru o afacere si reuseste sa creasca intr-o zi cat altii in zece. Aceasta perioada este una perfecta pentru deschiderea unui magazin online, mai ales daca dispui de idei si produse unice, deoarece exista din ce in ce mai multi oameni angrenati in aceasta hora, din ce in ce mai multi sunt dispusi sa cheltuiasca pentru produse cumparate din acest mediu si fiecare este dispus sa incerce branduri si produse noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.