Ieri, s-a intamplat nenorocirea: m-a apucat o pofta critica de a-mi domoli foamea cu o portie de supa de pui. Eram prin Bucuresti Mall cand nenorocirea s-a abatut asupra poftei mele de nestavilit.
Ce am zis: ajung acasa si fac o comanda.
Asa s-a si intamplat. Sun la Pizza Del Baba Novacco. Au niste ciorbe dementiale, mai ales cea cu perisoare.
Ciudat dar nu raspund asa ca la o cautare rapida pe net de „supa livrare sector 3” dau de stimabilul Pizzicato unde sun si sunt tinut sa confirm de cate 5 ori adresa si comanda.
Vine si supa intr-un final. O nebunie. Deschid cutia intr-o dementa provocata de foamea ce imi cutremura existenta si o aranjez pofticios sub o lingura gata sa o pocneasca.
Noroc ca imi era foame. Era un fel de, apa cu 2-3 funze de patrunjel, niste taitei aproape fierti si 1/3 bucati de carne de pui fiert. In acea nubuneasca si incredibila combinatie de arome era presarat probabil niste „inlocuitori de arome”.
Cred ca reteta aceasta de supa am probat-o cand aveam 8 ani. Fiind singur acasa am incercat sa fac supa din carne si apa cu niste verdeata.
Cred ca din lipsa de bucatari, supa e facuta de cel care face si livrarile, asa pe repede inainte, printre livari. Nu m-ar mira ca in masina sa aiba, niste apa fiarta, o mana de patrunjel, o cutie cu pui fiert si maruntit, pe care sa le ambaleze frumos la cutie.