5 Moduri eficiente de motivare a angajatilor sa poarte echipament de protectie

0
333

In fiecare an, articolele din segmentul de echipament individual de protectie  ajuta la mentinerea a milioane de oameni (angajati), in conditii de siguranta, la locul de munca. De la ochelari, la ghete intarite cu otel, aceste produse joaca un rol major pentru orice plan de siguranta. Autoritatile ce emit reglementari in acest domeniu (a protectiei muncii) sustin reducerea expunerii muncitorilor la riscuri – insa chiar si asa, e foarte dificil sa se impuna aceste masuri; mai mult, angajatorii nu stiu cum sa raspunda obiectilor venite din partea lucratorilor. Vom privi in continuare 5 modalitati prin care  se pot depasi aceste obstacole si se poate crea un mediu de lucru mai sigur. Gasesti aici o gama variata de echipament de protectie.

– Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru e prin exemplul personal. Condu prin exemplu! Tu va trebui sa fii primul care porti intreg echipamentul de protectie, pentru a-i incuraja si pe ceilalti (restul echipei) sa faca asta; acesta e primul pas pentru a demonstra importanta sigurantei la locul de lucru

– Educa angajatii! Explica de ce e importanta utilizarea respectivului echipament de protectie (dincolo de ideea de obligatie sau reglementare). Aloca-ti timp pentru a vorbi despre fiecare piesa de imbracaminte sau incaltaminte ce se incadreaza aici. Informeaza oamenii asupra riscurilor la care se supun daca nu folosesc respectivele echipamente; vorbeste despre modul in care aceste materiale pot afecta sanatatea si siguranta cuiva.

– Pastreaza comunicarea deschisa. Nu alege mereu cele mai ieftine optiuni, in culori care crezi le plac; ci solicita recomandari, sufestii, reclamatii. Pana la urma ei le vor folosi – asadar au nevoie de marimi potrivite, de confort, eficienta si durabilitate. Un astfel de echipament de protectie poate fi folosit mai bine de 8 ore pe zi, in continuu, mai bine de 5 zile pe saptamana.

– Utilizati echipamentul potrivit. Se recomanda variantele usor de curatat, de pastrat si inlocuit (sau modele de unica folosita). Cu cat e mai usor, cu atat cresc sansele ca acesta sa fie mai des purtat.  In plus, e indicat sa ai pe stoc mai multe modele decat numarul de oameni prezenti

– Pune in aplicare regulile si obligatiile. Altfel, oamenii risca sa se complace in starea in care sunt, saturandu-se sa faca aceeasi rutina, zi de zi (a lua si a da jos respectivul echipament de protectie). E bine ca anumite norme de utilizare sa fie tiparite si afisate la vedere, in mai multe locuri. S-ar putea ca exact in acel moment cand echipamentul nu e purtat sa aiba loc un accident grav sau chiar un deces.

 

Pentru a gasi materialele potrivite si a afla mai multe informatii despre aceste solutii, acceseaza oferta de echipament de protectie, la Selgros.

 

Selgros Constanta Sud

Produse alimentare si nealimentare

Str. Dragos Vods nr. 1 Constanta, Lazu – Agigea, 900658, RO

Tel: 0241 706 000

Fax 0241 706 199

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.